Dulceata de capsuni reteta

de Ina in Dulceata / Gem, 24 Iun 2015 | 52960 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Cum anul acesta am avut productie record de capsuni in gradina proprie, nu puteam sa nu ma bucur de aroma si culoarea lor si in banala...dulceata. Initial am vrut sa pun la treaba multicooker-ul, dar dupa ce-am vazut pataniile unora dintre voi mi-a trecut :)))))

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 3,8 kg capsuni curatate de codite 
  • 2 kg zahar
  • 2 lingurite cu sare de lamaie
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta
Capsunile spalate si curatate de codite se pun la scurs intr-o sita la scurs, dupa care se transfera intr-o cratita incapatoare si se acopera cu zaharul. Lasam vasul 1-2 ore ( sau mai mult ) pentru ca fructele sa-si lase sirop. 
Cand zaharul s-a topit usor iar in vas s-a format si sirop, presaram si cele doua lingurite cu sare de lamaie si punem vasul la foc mediu, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi dulceata de peretii vasului. 
In timpul fierberii dulceata va forma deasupra spuma pe care o putem inlatura cu spumiera, pentru ca dulceata sa nu se reverse din vas ( pentru ca eu folosesc o oala de capacitate mai mare, spuma nu ma prea deranjeaza si nu o inlatur ).
Fierbem dulceata cel putin o ora, pana ce siropul se leaga precum mierea proaspat trasa si devine lucios ( cand se lipeste de degete este gata).
Oprim focul si turnam dulceata fierbinte in borcane bine spalate si uscate, pe care le sterilizam in cuptor ( eu le sterilizez in cuptorul cu microunde pana devin perfect uscate).  Borcanele fierbinti le capsam imediat cu capace noi pe care le tinem 1-2 minute in apa clocotita, pentru a adera mai bine. 
Intoarcem borcanele capsate cu capacele in jos, le lasam asa pana ce se racesc, le etichetam si le transferam in camara sau beci. 

TIPS-URI

1

Sarea de lamaie se poate adauga si la finalul fierberii, dar eu prefer sa o adaug de la inceput pentru ca dulceata sa-si pastreze culoarea "vie" si sa nu isi schimbe culoarea

2

Din cantitatile mentionate am obtinut 9 borcane de 400 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici cu capsuni